Magyarország legjobbjai: Íme a 8 legjobb termálfürdő, ha igazi feltöltődésre vágyik

A dolgos hétköznapok után kevés jobb kikapcsolódási lehetőség van, mint egy kellemes fürőzéssel töltött nap. Hazánk egyik különlegessége a számtalan termálfürdőnk, amelyekből mi most összegyűjtöttük a legjobbakat.
Magyarország legjobbjai: Íme a 8 legjobb termálfürdő, ha igazi feltöltődésre vágyik
Hajdúszoboszló

1. Hungarospa Hajdúszoboszló

A Hungarospa Hajdúszoboszló Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, amely gyógyfürdőt, strandot, uszodát és élményfürdőt is rejt ezzel lefedve minden korosztály igényeit. Az élményfürdőben különböző korokat és helyszíneket megidéző exkluzív élménymedencék, szaunavilág, baba- és családi medencék, szörf és sok-sok wellness-, fitness szolgáltatás várja látogatókat. A strand 30 hektáron terül el, ahol a legnépszerűbb elem a sportcentrumon túl a pálmafákkal és homokos parttal övezett mediterrán tengerpart. A fiatalabb korosztály kedvencébe, a csúszdákkal és élménymedencékkel rendelkező aquaparkba külön belépő váltása szükséges. A gyógyfürdő egész évben nyitva tart 3 fedett gyógymedencéjével és 4 nyitott látványmedencéjével. A minősített gyógyvízre alapozva több mint 40 féle kezelést lehet igénybe venni itt.

1924-ben Pávai-Vajna Ferenc és Pekár Dezső kutatásba kezdtek, földgázat keresve, és így találtak rá a mélyből feltörő 73 °C hőmérsékletű, különös illatú, barnás színű, jódos és kénes összetételű termávízre. Ettől a ponttól kezdve Hajdúszoboszló története megpecsételődött, és máig a folyamatos fejlődésben lévő fürdőjéről híres a város.

TIPP:

Töltsön el néhány napot Hajdúszoboszlón és válassza a Hotel Barátságba szóló utalványunkat félpanziós ellátással és korlátlan szállodai wellness-részleg használattal.


Hévíz

2. Hévízi Tófürdő

Hévíz sokak fejében a gyógyulás, az egészség hazájaként él, nem véletlenül! Az itt található lehetőségek mind az egészség megőrzésében és helyreállításában segítenek. Mindenki kedvence egyértelműen a termáltóban való fürdőzés, amely minden évszakban egyedülálló élményt ad az ide látogatóknak. Nyáron a víz hőfoka 33-35 °C, de nagyon meleg napokon elérheti a 36-38 °C-ot is. Ősszel és télen a hőmérséklete alacsonyabb, kb 24-26 °C körül mozog. A víz gyógyhatással bír többek között reumás panaszok, gyulladásos ízületi és gerincbetegségek és krónikus nőgyógyászi betegségek esetén. A tó nemcsak a fürdőzés élményét adja, hanem az itt igénybevehető tradicionális gyógykúrák és egészségmegőrző wellness kúrák alapjaként is szolgál.

Ellentétben a többi melegvizes tóval, melyek általában vulkanikus eredetű helyeken, agyag- vagy sziklatalajban vannak, a Hévízi-tó tőzegmedrű forrástó, amelyet a 38 méter mély Hévízi-forrásbarlangból feltörő, percenként 30–40 ezer liter vízhozammal 38 °C-os víz táplál.

Jegyárak:

  • A felnőtt egész napos belépő 6 500 Ft., a diák és nyugdíjas egész napos belépő 6 000 Ft.

TIPP:

Ha szeretné a Hévízi-tavat meglátogatni, akkor tekintse meg a Majerik Hotel-be szóló utalványunkat, amely a félpanziós ellátás mellett tóbelépőt is tartalmaz.


Bükfürdő

3. Bükfürdő Thermal & Spa

A Bükön található Bükfürdő Thermal & Spa Magyarország második legnagyobb gyógyfürdője. A fákkal borított parkterületen félig fedett és nyitott medencék is várják a látogatókat. A lehetőségek között találunk gyógyvizes, sportolásra alkalmas, hullám- és ugróöböllel ellátott családi, illetve gyermekmedencét, szabadtéri csúszdakomplexumot és a legkissebbek számára játszóteret is. Az élményfürdőben pedig a pezsgőágyakon, nyakzuhannyal felszerelt medencéken, csúszdákon, gyermek medencéken és inetraktív lehetőségeken túl olyanok közül választhatunk, mint a gyógyvízzel feltöltött Szív alakú medence vagy a gyógy- és ivóvízzel feltöltött négyrekeszes, Négy évszak névre keresztelt medence.

Az itt található gyógyhatású vizet még 1957-ben, kőolajkutatás közben fedezték fel, ami egészen hihetetlen módon történt, hiszen a kutatás közben egyik-pillanatról a másikra tört fel hatalmas robajjal a föld alól a forró víz 70 méter magas vízoszlopként.

TIPP:

A Patrícia Panzió Bük városának szívében található, egy rövid sétára a Bükfürdő Termálfürdőtől. Az utalvány tartalmazza az egész napos belépést a fürdőbe, a bőséges félpanziós ellátást és a pezsgőfürdőzést.


Pápa

4. Várkertfürdő Pápai Gyógy- és Termálfürdő

Pápán egy remek termálfürdő is található a város nevezetességein túl. A fürdőben fedett és kültéri fürdőhely (ún. Termálkert), fedett medence, nyári medence, wellness-részleg és szaunavilág is található. A látogatók összesen 18 különböző medencében lazíthatnak. A fürdőzésen túl olyan gyógykezeléseken is részt lehet venni, mint a vízi torna, gyógytorna, súlyfürdő, elektroterápia, különböző pakolások és masszázsok. A mozgásszervi- és reumatikus panaszokkal érkezők számára a nátrium-hidrogénkarbonátos- kloridos típusú, pápai gyógyvíz és a modern orvosi terápiák együttes alkalmazása nyújt gyógyulást. De az itt töltött idő alatt a gyermekek sem fognak unatkozni, hiszen csúszdák, és vizi elemek is várják őket.

TIPP:

Tudta, hogy a Pápán található Várkertfürdőbe néhány kattintással nálunk is vásárolhat jegyet?


Eger

5. Eger Termálfürdő

Eger híres termálfürdője 1932-ben nyitotta meg kapuit és a mai napig Magyarország egyik legismertebb fürdőhelye. A fedett és nyitott részekkel rendelkező komplexum 13 medencével, sportpályákkal, játszótérrel és a Török Fürdőbe közvetlen átjárási lehetőséggel rendelkezik. A radon illetve kén tartalmú termálvizek pozitív hatását egész éveben élvezhetik az ide érkezők. A vizek leginkább a mozgásszervi problémák, ideggyulladás, kopásos ízületi panaszok, izomfájdalmak esetén nyújtanak segítséget, de a emésztőrendszeri betegségekkel rendelkezők esetében ivőkúraként is nagyon hatásos lehet. A Termálfürdő északi felén a gyógyvizes, nyugodtabb fürdőzési lehetőségek, míg a déli területen, a gyermekbarát, fiatalosabb strandolás kapott helyet.

A hely egyik különlegessége, hogy Eger belvárosától egy rövid sétára található, de ennek ellenére mégis olyan érzés az itt töltött idő, mintha egy eldugott, hihetetlenül nyugodt szigeten lennénk,hiszen egy 5 hektáron elterülő kellemes mikroklímával rendelkező parkban található a fürdő.

TIPP:

Eger egy igazi kis meseváros, ahol a fürdőn túl számtalan látnivaló található, aminek a felfedezésére biztosan nem lesz elegendő egy nap. Töltsön el néhány felemelő napot a Bacchus Panzióban, ahol modern szobákban szállhat meg, továbbá félpanziós ellátással várják, és belépőt kap az Egri Termál- és Strandfürdőbe.


Széchenyi Fürdő

6. Széchenyi Fürdő

A Széchenyi Fürdő Budapest és egész Magyarország fürdővilágának egy különleges ékszerdoboza. Építését 1909-ben kezdték meg és 1913-ban adták át. A neobarokk stílusú fürdő mai napig az ország legnépszerűbbjei közé tartozik különeges hangulatával. 3 kültéri és 15 beltéri medencével rendelkezik, amelyek között találunk kültéri termálmedencét, élménymedencét, gyógymedencét és a szaunázás után használatos merülőmedencét is. Az ide érkező vendégek számára különböző gyógykezelések is igénybe vehetők. A fürdő gyógyvize javasolt az ízületek degeneratív betegségekkel küzdőknek, valamint idült és félheveny ízületi gyulladások, ortopédiai, baleseti utókezelések kiegészítésére. De nemcsak medencék, hanem ivócsarnok is van a fürdőben, ahol különféle belgyógyászati problémák kezelésére alkalmas vizet lehet inni.

A Széchenyi Fürdőt fürdőpalotának is nevezik, mert a belsőépítészeti megoldások a fürdőkultúrának megfelelően készültek, és az épület külső és belső díszítésében egyaránt fontos szerepet kapott a vízhez kapcsolódó motívumok alkalmazása. A stilizált vízi szörnyek, kagylók, halak, sellők az épület előtt álló kandelábereken, az épület külső díszein is megtalálhatók, ezzel egészen különleges hangulatot adva a helynek.

TIPP:

Töltődjön fel Budapesten a gyönyörű Hotel Bobbio szállodában, a város egyik csendes, hegyekkel övezett lakónegyedében. Képzelje, a szállodába szóló utalványunk egész napos fürdőbelépőt is tartalmaz a Szécshenyi Fürdőbe!


Zsóry-fürdő

7. Zsóry Gyógy- és Strandfürdő

Mezőkövesd híres fürdője 11 hektáros, gyönyörűen parkosított területen található és 22 medencével rendelkezik. A fürdő nem véletlenül a családok egyik kedvence, hiszen csúszdapark, hullámmedence és élményelemekkel gazdagított felnőtt- és gyermekmedence is található itt. A gyógyhatásra vágyók sem fognak csalódni, ugyanis három különböző hőfokú gyógymedence, szaunavilág, élményfürdő-uszoda komplexum és gyógyászati részleg is rendelkezésére áll az egész év során. A helyi gyógyvíz, amelyben megtalálható kalcium-, magnézium- és hidrogén-karbonátos szabad szénsavat tartalmazó, magas szulfidkén, ezen összetételének köszönheti pozitív hatását.

A fürdő nevének egészen érdekes eredete van. Az 1930-as évek végén kőolaj után kutatva találtak rá a földben rejlő termálvízre, Kőolajat azonban egyáltalán nem találtak. A kutatás Zsóry Lajos országgyűlési képviselő birtokán kezdődött, így miután vízre bukkantak, látván a benne rejlő lehetőségeket, ő indította be a fürdő munkálatait.

Jegyárak:

  • A felnőtt napi belépő 3 000 Ft, a gyermek/diák napi belépő 2 200 Ft (18 éves korig), nyugdíjas napi belépő 2 600 Ft.

TIPP:

Szeretne egy igazi nagy pihenést? A fürdőtől 50 méterre található a Hotel Nefelejcs szállodában. Az ide szóló utalványunk otthonos szobát, félpanziós ellátást és korlátlan wellness-használatot is tartalmaz.


Saliris

8. Saliris Resort Gyógy- és Termálfürdő

2007-től fogadja gyönyörű környezetben vendégeit a Saliris Resort Gyógy- és Termálfürdő. A fürdő a különleges teraszos mészkőképződmény lábánál épült, melyet a domboldalról lefolyó gyógyvíz alakított ki. A 17 kültéri és beltéri medence egész évben várja a családokat, párokat és baráti társaságokat egyaránt. A medencék között található gyógyvizes ülőmedence, pezsgőfürdő, élménymedence, gyerekmedence és csúszda is. A szalóki kéntartalmú víz degeneratív és gyulladásos mozgásszervi problémák, nőgyógyászati betegségek, pikkelysömör és ekcéma esetén is jótékony hatással bír.

TIPP:

Egerszalókon szálljon meg a Zöld Sziget Vendégházban, ahol kiadós reggelivel várják, valamint a szállás mellett belépőt kap a csodás Saliris Gyógy- és Termálfürdőbe is.


Ha tetszett a cikkünk, és máskor is olvasna hasonlókat, legyen a Travelking Family tagja, hogy elsőként értesülhessen a legújabb tippjeinkről és a legjobb ajánlatainkról!

A cikket írta:

Kollár JúliaKollár Júlia
Frissített: 29. 3. 2024

Érdekes cikkek

Kezdődhet Magyarország felfedezése a Travelking segítségével

Válasszon egyedi és népszerű ajánlatainkból

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet