Magyarország legjobbjai: 9 romantikus város, amit minden magyarnak meg kell látogatnia egyszer turistaként

Hányan mondhatjuk el magunkról, hogy nem csak átutaztunk rajta, de fel is fedeztük az ország összes csodaszép városát? Pedig igazán megéri! Íme egy lista a mi kedvenceinkkel, melyek minden magyar számára bakancslistás úti célok lehetnek.
Magyarország legjobbjai: 9 romantikus város, amit minden magyarnak meg kell látogatnia egyszer turistaként
Budapest

1. Budapest

Talán kézenfekvőnek tűnik, hiszen biztosan járt már a fővárosban korábban. De kipróbálta már a rengeteg impozáns termálfürdő egyikét? Piknikezett már a Margit-szigeten? Megcsodálta már a város a Budai várból? Hajókázott már a Dunán? Járt már a különleges stílusjegyekben pompázó Vajdahunyad-várban? Volt már a Parlamentben? Sétált már az Andrássy úton vagy a történelmi emlékekkel teli belvárosban? És akkor a számos múzeumot, galériát és még nem is említettük. Ugye, hogy Budapest tényleg megér egy több napost kiruccanást is?

Budapest látványosságairól bővebben ide kattintva olvashat, a Travelpedia-n!

TIPP:

Összegyűjtöttük Önnek a legjobb budapesti szállásajánlatokat, amelyeket ide kattintva tekinthet meg. Akár városnézéssel töltené a napot vagy egy wellness pihenésre vágyna, akár a belvárosban, akár csendesebb környéken szeretne megszállni, nekünk minden igényre van egy jó ajánlatunk.

A mi kedvencünk a városnézős napokhoz a belvárosban:

A mi kedvencünk Budapest csendes zöldövezetében:

Ha pedig elsősorban wellness élményekre vágyna:


Tihany

2. Tihany

A Balaton partján fekvő félsziget nemcsak gyönyörű természeti adottságaival vonzza a látogatókat, hanem a város és környékének történelmi különlegességeivel is. Tihany az év minden szakában felejthetetlen élményt tud nyújtani. Ha nyáron érkezünk ide akkor megcsodálhatjuk a levendulaültetvények virágzását, vagy lazíthatunk a nyáresti programok egyikén. Ha ősszel járunk erre részt vehetünk a szüreti napokon és természetesen ilyenkor is érdemes az olyan nevezetességeket is megnézni, mint a Bencés Apátság. Télen lélegzetelálllító kilátásban lehet részünk a jeges Balatonra. Tavasszal pedig leginkább biciklitúrákat és kellemes sétákat érdemes itt tenni.

A Balaton környéke rengeteg látnivalóval kecsegtet, amelyekből ide kattintva szemezgethet a Travelpedia-n.

TIPP:

Tihany csodaszép természeti és kulturális emlékei mellett a Balaton többi városát is érdemes meglátogatnia. A déli parton, Balatonlellén található Sophie Apartmanban privát strandon mártózhat meg a magyar tegerben


Sopron

3. Sopron

Sopron a legszebb középkori városok egyike. A Lővér hegyek lábánál fekszik, csak néhány kilométerre a Fertő tótól. Sopront Magyarország barokk gyöngyének és egyben a "leghűségesebb városnak" becézik, mert az első világháború után népszavazáson úgy döntött, hogy csatlakozik Magyarországhoz, és nem a gazdagabb szomszédos Ausztriához. Sopron belvárosa a lehető legjobb hely egy romantikus sétához, csodaszép épületeivel és kellemes éttermeivel.

Semmiképpen ne hagyja ki a kirándulása során a Tűztornyot, az Ó-Zsinagógát és a helyi borkülönlegességek megkóstolását.

TIPP:

Magyarország egyik legszebb kastélya a Fertődön található, 126 szobából álló, francia mintára barokk-rokokó stílusban épült Esterházy-kastély. A soproni felfedező napjainak kiváló kiindulási helyszíne lehet a Lővérek erdeje által körülvett Hotel Szieszta, ahol félpanziós ellátásban lehet része, és lazíthat a wellness részlegben is.


Keszthely, Festetics kastély

4. Keszthely

Keszthely festői történelmi város, gazdag kulturális élettel. A város gyöngyszeme a neorokokó Festetics-kastély, gyönyörű angol parkkal rendelkezik és egyértelműen bakancslistás élmény mindenki számára. Számos múzeumot is talál Keszthelyen, mint például a Cadillac Múzeum, a Balatoni Múzeum. A Balaton partján található a mediterrán üdülőhelyek hangulatát idéző városi strand, amely körül kellemes csendes sétány húzódik. A város környékét számos útvonal átszövi, amelyek ideálisak gyalogos és kerékpáros túrákhoz is.

Ha egy hamisítatlan balatoni üdülésre vágyik ide kattintva válogathat a legjobb ajánlatainkból.

TIPP:

A Kristály Hotel Keszthely verhetetlen áron kínál, kellemes szobákat, félpanziós ellátást és korlátlan wellness használatot. Ha mindez nem lenne még elég a csomagunk 7000 forintos utalványt is tartalmaz a wellness kezelésekre / 50% -os kedvezményt kerékpárkölcsönzésre.


Esztergom

5. Esztergom

A Magyarország és Szlovákia határán fekvő város nemcsak különleges fekvésével, híres bazilikájával és az Esztergomot és Štúrovót összekötő híddal vonzza a túristákat, hanem a gyönyörű történelmi városrészeivel, a termelői piacokkal és számos kulturális rendezvényével, valamint a Dunára nyíló gyönyörű kilátással is. A város gyönyörű látképe méginkább megelevenedhet, egy sétahajókázás során.

A Szent Tamás-hegy az egyik legérdekesebb kirándulóhely Esztergom szívében, mégsem tartozik a legismertebbek közé. A könnyen megmászható hegyről csodaszép kilátásban lehet része a városra és a Bazilikára egyaránt.

TIPP:

A Hotel Adalbert Szent Tamás Ház Esztergom történelmi negyedében található, így tökletes kiindulópont lehet a város felfedezéséhez. Az ide szóló utalványunk félpanziós ellátást, számos egyedi kedvezményt és a fürdőbe szóló akár egész napos belépőt is tartalmaz.


Győr

6. Győr

Győr városa nem csak a termálfürdőjéről híres, hanem varázslatos és történelmi jelentőségű városközpontjáról is, ahol rengeteg barokk stílusú épülettel találkozhat. Talán a legjelentősebb nevezetesség a 13. században épült Püspökvár. A városközpont felfedezése közben találkozhat számtalan templommal, múzeummal, illetve mesébe illő szűk utcácskákkal. A Mosoni-Duna és Rába folyó találkozásánal elhelyezkedő fürdők gyönyörű kilátást biztosítanak a történelmi városközpontra. Bármelyik évszakban ellátogathat ide, mert annyi programlehetőséget nyújt a város, hogy bármikor is érkezzen ide, biztosan nem fog unatkozni.

Győr legjobb szállásajánlataiból ide kattintva válogathat, ha pedig a látnivalókról olvasna bővebben kattintson ide.

TIPP:

Az elegáns Hotel Kálvária Győr városának központjában található. A bőséges félpanziós ellátás mellet a Magnolia Spa Wellness-központ is csak Önre vár, természetesen a legjobb áron!


Pécs

7. Pécs

Pécs városa gazdag kulturális élettel rendelkezik. A rengeteg programlehetőségen túl külöleges történelmi emlékekben is gazdag Pécs. Az ide látogató egy helyen láthat egyedi római épületeket, kupolás mecsetet és minaretet, valamint fontos templomokat. A Jakováli Hasszán Dzsámija például Magyarország egyik legjobban megőrzött muszlim épülete. A művészet szerelmesei számos helyi múzeumba ellátogathatnak, hiszen Pécsnek egy egész "múzeumutcája" van. A régi Zsolnay-gyár területén létrehozott Zsolnay Kulturális Negyed, rengeteg kulturális és építészeti látnivalóval, és programlehetőséggel várja a turistákat. A családdal érkezők számára igazán remek hírrel tudunk szolgálni, hiszen egy állatkert is található itt, ahol sok ritka állatfaj megtekinthető.

Érdekesség, hogy a kelta és pannon törzsek lakta vidéken a 2. század elején a rómaiak alapítottak várost Sopianae néven. A település a 4. századra tartományi székhellyé és a korai kereszténység egyik jelentős központjává vált. Az ebből az időszakból származó ókeresztény temetői építményegyüttest az UNESCO Világörökségi Bizottsága fel is vette a világörökségi listára.

TIPP:

A Mecsek lábánál találjuk a pécsiek kedvenc kirándulóhelyét, Tettyét, ahol középkori romokat, barlangot és egy csodás arborétumot, a Pintér-kertet, valamint a város talán leghangulatosabb helyét, a hófehér kápolnával koronázott Havi-hegyet fedezhetjük fel. A Pécs mellett található Harkány híres fürdőjéről, a Dráva Hotel Thermal Resort csodás wellness részlegével és félpanziós ellátásával várja. vendégeit.


Szentendre

8. Szentendre

Vadregényes macskaköves utcák, kellemes kávézók, romantikus séták a Duna mentén. Szentendrét leginkább a hangulatáért érdemes meglátogatni, de azért találunk itt egy két nevezetességet is, amit nem érdemes kihagyni a látogatásunk alkalmával. Itt található magyarországi szerb ortodox egyház legfontosabb temploma, a barokk stílusú Belgrád székesegyház, és számos másik szépséges templom. A település méltán híres képzőművészeti életéről is, amelybe a Kovács Margit Múzeumban, és a MűvészetMalom kiállításain tekünthetünk egy kicsit bele. A Szentendrei Skanzent sem szabad kihagynia annak aki ideáltogat, hiszen a múzeum a teljesség igényével mutatja be az ország legfontosabb néprajzi egységeit.

Szentendrét a 19. századig szinte csak szerbek lakták. A városképen az ő hatásuk érezhető a leginkább. Nekik köszönhetjük például azt a rengeteg bájos házikót, amelyekről Szentendre ismertté vált.

TIPP:

A várostól nem messze található Budapest és Esztergom, amelyeket szintén érdemes kirándulás céljából is meglátogatni. Görgessen fel, a két városban és környékükön található látványosságokhoz és a legjobb szállásajánlatainkhoz.


Eger

9. Eger

Eger nem csak egy híres gyógyváros, hanem sok történelmi emlékművel és kulturális programlehetőséggel teli hely. Fedezze fel minden szépségét! A város leghíresebb nevezetességei az Egri Termálfürdő, amelyhez törökfürdő is tartozik és a vár, amely minden a családi kirándulás tökéletes helyszíne. De a nevezetességek sora itt még nem ér véget. Megcsodálta már például a várost a 40 m magas Minaretből? Látta már a Magyarország második legnagyobb neoklasszikus templomát, a Bazilikát, ami egy kellemes kis parkkal is rendelkezik? Járt már az Érseki Palotában, a Varázstoronyban, esetleg a 4 km hosszú egyedülálló pincerendszerben, amely a város alatt terül el? És a számtalan borászatot és minőségi éttermet még nem is említettük. Ugye, hogy megér egy pár napos kirándulást Eger?

A város és a környékén található nevezetességekről bővebben ide kattintva olvashat.

TIPP:

A Hotel Unicornis Eger szívében található, csupán egy rövid sétára az Egri Vártól és a népszerű termálfürdőtől. A szállodában félpanziós ellátással, korlátlan wellnessel, pezsgőfürdővel, gőzfürdővel és szaunával, valamint két fős masszázzsal várják Önt.


Ha tetszett a cikkünk, és máskor is olvasna hasonlókat, legyen a Travelking Family tagja, hogy elsőként értesülhessen a legújabb tippjeinkről és a legjobb ajánlatainkról!

A cikket írta:

Kollár JúliaKollár Júlia
Frissített: 28. 3. 2024

Érdekes cikkek

Kezdődhet Magyarország felfedezése a Travelking segítségével

Válasszon egyedi és népszerű ajánlatainkból

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet